aktiv slappedag.

Imorse vaknade jag av ett ryck. J satte sig upp i sängen och höll för näsan. Blodet forsade. Dethär har jag under dagen och allt mitt hittepå glömt, så inte förän nu, tvättar jag lakanen. Ojdå, glömde ju berätta att det var näsblod han hade. Jag tror att det beror på förkylningen. Men nu har jag fixat det nerblodade i alla fall.

Idag har jag gjort en hel del, trots att jag bara skulle slappa. Jag har solat, handlat på både maxi och djursjukhuset. Jag har grattat Mor, med en väldigt fin Orkidé. Och nu i eftermiddag har jag städat av lite, diskat, och tvättat. Jag har även hunnit med att titta på Bröllopsduellen. En helt okej film. Sådär galen som bara romantiskakomedier kan vara.

Nu är det nog dags för mig att köra en sväng. Jag åkte till Maxi för att handla tvättmedel, och just det glömde jag. Så det får väl bli en lite tur till Bjärnum kanske? Vittsjöhallen har nämligen inte dom stora tvättpaketen, och jag vill ha stora saker! Hah.


Ostylad, och trött!

slapp agenda.

Söndag och SiESTA är förbi. Så kul det har varit, men så trött man är! Idag är det slappdag som står på agendan. Dock så ska jag in till HLM och köpa kattmat och tvättmedel. Jag ska även införskaffa en morsdag present. Jag vet att det är i senaste laget att göra det, men jag har inte hunnit eller kunnat handla något ännu. Dålig planering!

Helgen har i alla fall varit underbart trevlig. Och jag hade gärna varit ledig ett tag till. Men jag är nöjd till tusen! Så nästa år ska jag inte tveka, utan köpa en biljett och ta semester direkt. Jag ska 'go SiESTA!' nästa år.

Då var det över, men först foton; (ingen nämnd, ingen glömd)   

   


efterdyningar.

Jag är inte speciellt pigg idag, trots att jag tog bussen hem (från SiESTA) vid 22.49. Jag blir så utpumpad och seg av alla intryck och människor. Så jag orkar inte sånt i högre doser. Jag har helt enkelt lite svårt för det. Kombinationen svårt-för-folk och öl gör inte det hela bättre heller.

Men nog men negativitet nu. Jag hade massa skoj och köpte mig ett par nya solbrillor. Allt var som det ska vara på festival. Solen sken. Berusningsgraden var Hög. Folk var lyckliga. Och allt var så mys det kunde bli! Idag beger jag mig in dit vid 22.03, det blir så sent i och med att jag ska jobba. Egentligen är det sagt att jag ska jobba till tio, men jag ska ringa min 'boss' och kolla om jag inte kan sluta 21.30 istället, så att jag hinner med bussen. 'Bossen' (hah) ringde precis upp mig och sa att det var okej, så nu jäklar händer det!

SiESTA! (moa & SLA)
SiESTA blir av!

Det blir SiESTA! Jag fick köpa en biljett av min jobbarkompis dotter, och nu jäklar bär det av. Vi ska sticka in om ca en halvtimma. Så gött! Ikväll blir det partajj och festivalmys till tusen. ronniL är på topp! Nu ska jag fixa iordning allt och sen ge mig av! Ha-ré

ronniL goes SiESTA!


rolig historia.

Välkommen till SJ

När mamman satt i köket och läste, hörde hon sin 7 åring som lekte i sitt rum med sina nya tåg.


- Ta plats, dörrarna stängs, sa grabben. Mamman log.


- Välkommen till SJ, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt trevlig resa med oss idag. Mamman log igen.


- Och för allas trevnad, vi ber Er att inte sitta med Era skitiga jävla fötter på sätena. Mamman slutade le och rusade in i rummet.


- Varifrån kommer det där språket? Sådana ord vill jag aldrig mer höra, skrek hon. Som straff får Du inte leka med Dina tåg, Du får sitta där och skämmas sa hon, varpå hon tog tågen, gick ut ur rummet och stängde dörren. Efter två timmar tyckte hon at han hade lidit nog, det var egentligen inte så farligt det han sa, så hon gick in till sonen, gav honom tågen och sa att han fick fortsätta leka. Hon gick tillbaka till köket.


- Ta plats, dörrarna stängs sa grabben. Mamman halvlog.


- Välkommen till SJ, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt trevlig resa med oss idag. Mamman log, den här gången lite mer.


- Och för allas trevnad, vi ber Er att inte sitta med Era fötter på sätena. Mamman log nu ordentligt, glad att grabben hade lärt sig, glad att hon hade agerat rätt.


- Och vi på SJ vill be om ursäkt för den två timmars långa försening som inte beror på oss, utan på den där jävla surfittan i köket.

från:  Skrattemyndigheten


kärlekstest.

RonniL
Jippy:
20%

Det är bättre att vara ensam ibland.

Kärlekstest
Hah, jasså du säger det Dr. Love.


nostalgisk.

Suktar efter lite helg nu. Snälla, låt det (jobbet) gå fort imorgon! Jag vill bara sova ut. Men jag tror att morgondagen kan bli ganska så spännande på jobbet. Vi ska ha ett möte om lite omstrukturering och det kan väl inte vara fel. Just nu är vi nämligen väldigt eller hyffsat segregerade mellan zonerna på jobbet och det är inte alls bra. Vi ska jobba ihop, och det hoppas jag att denhär förändringen för med sig.

Jag hoppas att jag får se en gnutta J idag också. Vi möts bara när vi sover känns det som. Så jag hoppas verkligen att han kommer hem lite tidigt, så jag i alla fall får se hur han ser ut! Nästan glömt det(?) Tänk så fort man glömmer, vi sågs trots allt i måndags. Hela kvällen hade vi ihop då!Lite nostalgibilder, tagna med kass kamera. Bilderna är sedan år 2006 eller 2005, då jag och J inte bodde ihop. Bilen på J är tagen i hans tvåa och bilden på mig är tagen i min etta. Jag fotade J och han mig! Dethär var dock inget vi bestämt, det bara blev så. Men så kul att tänka tillbaka till den tiden, och alla roliga efterfester som fanns överallt då! Jag saknar det lite. Vilken lycka nostalgin gav mig!

ronniL har VISA.

Nu har jag precis varit nere och hämtat posten, och där låg det. Mitt nya visakort. Jag har tidigare haft maestro och hatat det på grund av att shopping med betalning direkt via internet och shopping ombord på färjor inte fungerat. Men nu kan jag shoppa varsomhelst! Så jäkla nice. Jag har dessutom redan aktiverat och testat det på minuten, och allt verkar okej! Man vill ju vara på den säkra sidan. Eller rättare sagt, ronniL som är lite nervigt lagd vill veta att allt fungerar på stuts! Hah, sån är jag.

Onsdagen är härmed snart över och helgen närmar sig med stormsteg. I helgen blev det jobb på lördag (puben) dock bara till tio på kvällen. Gött att bara jobba halva/lite av kvällen. I och med det så kan jag alltså sticka till SiESTA. Men om det blir så eller ej, får tiden avgöra och J såklart! Men hur som helst så är jag så jäkla trött, hela tiden, av medecinerna så jag vet inte om jag kommer orka ett skit! Men jag ska i alla fall tillbringa lite tid med Mor. Ni har väl inte glömt att det är morsdag på söndag? Det är bara att fira henne!


söta Irjah (22/5 -o9)

SLA's födelsedag!

Fiiii, så trött jag är nu. Jag har inte tagit det lugnt en sekund idag! Först och främst har jag jobbat som ett jehu(?) hela dagen. Vi hade mycket att göra, så det var bara att löpa på. Efter det gick jag i rask takt ner till stan, för att ta bussen. När jag väl kom fram till Hemma, så satte jag igång och tvätta lakan direkt. Sen började jag storstäda som en vettvilling. Jag skrubbade fan allt! Nu sitter jag här, hela dagen har passerat och det känns som om jag snabbspolat förbi det. Jag tror att det beror på tempot jag hållt idag. Så nu blir det till att sitta ner och vila en stund.

Men tro inte att jag hoppar min promenad idag för det. Näe, jag satsar på att J hänger med idag istället. Övriga anhängare till promenaden kommer inte vilja gå då de äter födelsedagsmiddag och firar Sla. Jag blev inbjuden men hoppade, ty jag ville städa och vara med J istället. Ibland vill man bara bli av men hushållssysslorna innan man gör annat, eller hur?  Men jag ska ta och ringa Sla snart för att gratta henne! Nu är hon till och med myndig i USA! Weii.


Grattis till USA myndigheten SLA!

Hoppas att du får/har haft en loveli dag idag! Bästa Lil' Sis' i världen, ska fan ha det!

läskigast.

Jag var precis ute och gick. Helt ensam, tvi för det! När jag gått nästan hela min runda klart så ser jag det! En gåsjävel, precis intill vägen som jag går på. Jag saktar in i hopp om att den ska flytta sig lite. Ger ifrån mig lite ljud, för att skrämma den. Men den förstår inte vad jag försöker och står lugnt kvar. Så ronniL passerar den snabbt (ca en meter ifrån) och är hela tiden livrädd att den ska attakera.


Såhär såg den ut! Läskig.
Väl förbi gåsen, vänder jag mig om cirka tjugo gånger för att verkligen försäkra mig om att den inte följer efter. Fy tusan vad jag ogilla fåglar. Dom är läskigast av allt. (känns det som nu i alla fall!)

fräknar överallt!

Satt precis och fotade migsjälv lite. Jag ville ju se om man såg någon skillnad i brunhet. och tro det eller ej, jag var brunare (på vissa partier). Massa fräknar har kommit fram. Och fler lär dom bli! ronniL's hud består av fräknar, överallt! Aja, här kommer en demonstration, plus en fotbild från Lördagen.

     
 
Visst ser jag trött/busig ut. Jag tror bestämt att medecinens bieffekt har slagit in till viss del. Plus att jag ju är jäkligt rinnig/svullen i 'ögon-näsa-hals-partiet' överlag, av allergin. Men puffig kring ögonen är jag! Aja, brunare i alla fall. Även om denhär bilden inte avslöjar det speciellt mycket! Snart Kommer inte folk att ta förgivet att jag hatar sol, för att jag är så blek. Hoppas jag för deras skull! 

'vad-vill-ronniL' dag.

Jag har nyss kommit hem från jobb, shopping på maxi och solning. Jag tycker fan inte att jag blir speciellt brun. Surt. Men Sl'a sa i alla fall att hon tyckte det, så jag får lita på det. Hoppas bara att det håller i sig. Så att det inte är såndär direkt-efter-solnings-brun som man kan vara. Det ger sig väll.

Jag vet inte vad jag ska tycka om kommande helg direkt!(?) Jag känner att jag vill, men ändå inte till SiESTA! Men jag kanske inte orkar (pga, mediciner och själva allergin) så mycket alls. Ska jag jobba? Eller inte? Vad ska jag göra om jag inte jobbar och inte vill SiESTA då? Om jag nu inte kan vara ute (pga allergin) så är det inte kul att vara hemma och instängd alls! Kanske kan jag vara ute, vill jag då? Slit och släp, så tungt det blev. 

Jag och Sla kollade dessutom på filmen igår. Twilight då. Och den var så enormt bra. Jag har funderat och reflekterat över den hela dagen. Den var så vacker och så hemsk på samma gång. jag hittade nog en liten del av mig som är hopplös romantiker. Men jösses sicken film! Den var inte alls vad jag hade förväntat mig. Jag ska nog bli en såndär (om det nu finns sådana) som går på alla efterkommande premiärer eller nåt. Om jag nu lyckas få bort min folkskygghet då villsäga. hah

Imorn är det i alla fall;
En viktig dag för det är Sla's födelsedag, hurra, hurra, hurra.
Hurra, hurra, hurra.
(bilden; Sla)

omgjord.

Jag har under helgen haft tillfälle att titta lite på min egen blogg på vänners datorer. Och jag märkte när jag gjorde detta, att det blev lite misslyckad designvissa datorer. Så därför har jag nu gjort om lite grann. Jag vill ju att alla ska se en fiiin blogg. Så ni som kan anar (att det ni sett varit fel), eller vet rent av VET att det var fel på eran, kan väl säga ifrån om det misslyckades även denna gång. För då gör jag om det igen! Allt för finishen!

Nu har mitt nässpray börjar verka ordentligt. Jag andas nästan fritt. Jag känner mig dock hängig och trött fortfarande. Men det lär väl inte gå över, ty det är en av bieffekterna på medecinen. Suck! Ska J spy eller(?), han som redan tyckte att jag sov heeela tiden. Hah, nu kommer jag sova ännu mer. Och det är tamejfan tillåtet!

Föresten
Jag och Sl'a ska nog se filmen TWILIGHT ikväll!
Guud sånt mys det ska bli (om det blir av).
Jag håller tummarna!
pollenallergi suger!

(ca 06.30 - 15.00)
Tvi så jobbigt jag har det nu. Täppt i näsan och andningssvårigheter. Jag trodde att jag skulle kvävas inatt. Hade panik! Och det värsta av allt är att jag ALDRIG varit allergisk innan, aldrig! Men nu, när jag är vuxen så är det klart att det kommer. Skit. Aja, jag var i alla fall på vårdcentralen idag och fick det bekräftat; Ja du är allergisk. Jag blev dessutom totalkollad vad gäller astma, lungor och hjärta m.m. Det är nog tydligen viktigt att kunna andas, hah.

Efter 'vc' besöket åkte jag direkt med bussen till jobbet och trodde mig skulla kunna jobba. Tjosan! Jag var ju slutkörd efter bara två steg. Jag har ju inte sovit ordentligt på hela helgen, och för den delen inte andats ordentligt heller. Så jag fick helt enkelt ge upp och bege mig hemmåt. Mor lånade ut bilen (att köra hem i) till mig också så jag stannade och införskaffade mig allt som fanns mot allergi, på apoteket. Sen kom jag hem och tog lite av varje för att sedan somna och sova i ca två timmar.

(15.30)
Nyvaken och en aning bättre. Jag vill dock inte gå ut igen. Jag vill inte bli infekterad av allt utomhus! Men nu känns det i alla fall lite klarare. Jag kan till och med andas genom näsan nu! Och det ni är pepp, som tusan! nu ska jag sätta igång en film och sova vidare ett tag till. Jag har tre nätter att ta igen förstår ni.

cookie dough.

Goddagens igen. Efter förra inlägget ringde J och bad mig hämta honom och vännen i HBG, så det gjorde jag. Det regnade i princip hela vägen och var allmänt trist. Jag som brukar tycka om att köra annars. Men idag var det bannemig inte kul! All negativitet gentemot väder och trötthet gjorde att jag var fly förbannad väl framme i HGB. Men jag kunde hantera det och höll mig tyst och lugn. Men det var inte lätt ska ni veta. Jag brukar ju kunna bli rätt jäkla arg, utan att kunna hindra mig. Men så var det inte idag, inte.

Nu ska jag nog ge mig av till antingen markaryd eller bjärnum för att inhandla BEN&JERRY'S (cookie dough) glass. Jag har ett sjukt 'kraving' efter det nämligen. Först ska jag bara väcka J så att han hänger med mig, the more the merrier!


upp-och-ner.

Vilken dag det var igår alltså. Ursäkta att jag inte uppdaterade mer. Men allt var väldigt upp och ner. Inget jag kommer att skriva om här, men illa i alla fall. Och till råga på det så tror jag att jag antingen är pollenallergiker eller att jag har typ astma. Jag har nämligen haft skitsvårt för att andas nu i ca två dygn. Så jäkla segt. Och irrriterande. Jag pallar ju inte göra ett skit som är påfrestande. Kan inte ens dansa. För luften räcker inte till.

Idag ska jag inte göra mång knop alls. Nu är det frukostinhandling som gäller. Jag, Sla och Linus ska äta tillsammmans. Dom har sovit här bägge två. Jag bad dom göra det eftersom J inte skulle sova hemma. Jag vill inte sova själv ju! Och dom var snälla och stannade hos mig. J är btw i Helsingborg med vänner och partar, eller såhär på Söndagsmorgonen tror jag snarare att dom är bakis!


Två flygplan så nära! (från torsdagen)

skadad själ.

Fy fan för allt idag!

lyckad shoppingtur.

Nu är jag hemma igen. Jag har fixat allt, och till och med hunnit sola lite. Jisses så bra det har gått idag. Jag hittade både Sla's och svärmors presenter direkt, och det är jävligt bra saker jag köpt. Jag är dock mest nöjd med Sla's present. Hah, om du läser nu Sla, så vill jag ge presenten till dig redan nu, så bra är den! Jag hittade dessutom saker till migsjälv också. Inte för att jag brukar ha problem med att göra det, men ändå! Jag köpte ett par jeans (as usual) och en kort jacka men trekvartsärm. Skitsnygga saker, som jag ska ha på mig ikväll.

Jag gjorde dessutom det som är ett måste när man är i Kristiansstad (eller för den delen vart man än är), jag åt på MAX. Mumma. Jag hade nog kunnat leva på deras mat. I och för sig så hade man väl tröttnat, men jag har inte tröttnat ALLS ännu!    

mina nya saker! (ursäkta 'rövbilden' men jag ville ju visa hur fint dom sitter!)


prinsess-sömn.

Tidigt uppvaknande idag, eller? Nja, när man är ledig så är faktiskt åtta på morgonen ganska tidigt. I och för sig så somnade jag tidigt som attan igår så jag behövde inte sova längre. Jag har btw sovit som en riktig prinsessa inatt, och är duktigt utvilad. Plus att jag har lite att göra idag så tidig start är bra.

Idag ska jag fixa nytt betalkort. Jag ska byta från maestro till visa, så att jag kan handla och betala på intenet och så att jag kan handla på tysklandsfärjan. Det sistnämda till J's lycka, han har nämligen fått betala det få gångerna vi åkt där. Men nu kommer jag kunna själv! Efter bankbesöket ska jag köra till Kristiansstad och handla presenter till Svärmor och Sla. Jag har ingen aning om vad jag ska köpa! Vad? Så jäkla frustrerande! Jag vill ju handla bra grejor också, så det kan nog ta hela dagen. Puh!Jag och Sla, från igår! 


gjort-lista.

Gjort idag:

1.
Druckit iskaffe. Gott som tusan.

2. Köpt en liten flagga till balkongen. Hah, kul!

3. Suttit på grästet och myst.

4. Druckit massa cola.

5. Sovit till filmen, Min vän Charlotte (dubbad til Svenska).

6.  Ska duscha nu!

Jag är ganska seg för tillfället. Behöver lite nya krafter! Suck.
Så jobbigt allt känns nu.

sleep-over med Net.

Tack Nettan och Nutte, för att ni fick mig att försöka få ut mitt paket utan kolli-id eller avi! Idag har jag nämligen hämtat ut den (bikinin). Och den passade och var fin som attan! Så nöjd. Jag måste dock sola solarie med trosorna lite lägre än vad jag gjort innan. Men det är inget större problem ju! Men tack fina ni för att ni fick mig till det, och ett extra tack till Nettan som följde med mig! Net sov btw över här inatt, så idag är det en 'redig' bakfylledag med henne och Sla som gäller!   

solarie + helg.

Nu jäklariden är det helg för ronniL! Så jävla gött alltså. Sitter just nu och dricker en öl och väntar på att J eller Sla ska höra av sig. det känns som om jag vill ha en utekväll ikväll. Och med det menar jag inte klubb eller pub utan endast 'vara' utomhus. Vädret är nämligen svinnice! Så nu hoppas jag på att dom eller någon av dem hör av sig innom kort. Jag har ju en tendes (likt många andra) att bli rastlös snabbt. Många tendenser hos mig denhär veckan inser jag nu! Aja, man kan inte lyckas alltid.

Jag solade idag också för den delen. Nu börjar man ana en lätt brun nyans hos mig. Jag tror att jag ska öka fyra minuter nästa gång dock. Jag vill bli brun snabbt! Jag hade totalt glömt hur skönt jag tycker att det är att sola (solarie), så väldans avkopplande. snacka om att man varvar ner för hela veckan under den korta tiden man ligger där. Aww, så gött! Näe, nu ska jag inta balkongen.sop-rotningen.

(ronniL har letat efter sitt posten-avi)
Nu har jag rotat klart bland soporna, och gjort lite annat smått och gott. Men ingen lycka, alltså jag hittade inget. Men egentligen är det ju bra, då har jag ju inte fått något avi! Det kommer säkert imorn, posten har väl en massa saker de måste skicka hit och dit innan de har tid att avisiera mig, eller? Nja det är värt att tro det i alla fall. Jag vill/orkar inte stirra upp mig på huvida det blivit snott från postlådan eller liknande. Jag har ju en lite fallenhet för att göra sådant. Men nu tror jag endast att posten 'segar' sig! Men jag vill ju ha MIN bikini nu!

en brill-kärleksbild till;


elektriskt hår.

Nu blir jag lite konfundersam. Jag var precis inne på postens hemsida för att spåra min försändelse, av bikinin. Och där inne står det att jag kunde hämta den redan igår!? Vad fan är det som händer då? Vaför har jag inte fått någon post eller sms-avi? Jag har dessutom varit inne på panos hemsida och kollat så att min uppgifter stämmer, och det gjorde dom. Så vad kan då vara fel? Jag vill ju inte att den ska bli liggandes, eller betala en massa för outhämtat kolli. Näe, jag får rota i dethär lite!

Annars är allt väl med mig. Jag är elektrisk i håret bara. Jag har varit det ett par dagar nu, jättestörigt! Men jag har införskaffat mig ett nytt schampo nu och hoppas på att det hjälper. För såhär kan jag inte ha det. Allt mitt hår klibbar sig mot ansikte och hals hela dagarna på jobbet och jag får stötar av allt jag rör. Jäkligt jobbigt faktiskt.

Näe, nu måste jag gå ner till tidningstunnan och kolla så att jag inte råkat slänga kolli-avin där i! Ps. det är bara jag och J som slänger saker däri, så det är inte någon fara att kolla sopor, plus att det är tidningstunnan. Ds.


Så fiiina dom är! ♥
(man ser nästan att håret är elektiskt)

duktiga ronniL!

Fy fan va bra jag är! Nu har jag städat som en vilde. Jag blev helt svettig på kuppen. Som sagt förrut så har jag en tendens att stressa igenom allt för att bli av med det. Städar man med ett symtom som det så blir man en aning varm. Tro nu bara inte att jag stressar igenom och är slarvig, för det är jag inte. Noggrann som synden snarare! Men gud så gött det är att sitta här nu och spana ut över ett fräscht, rent och välluktande hem.

Och nu är jag fri från sysslor i hemmet för idag, eller jag ska vika tvätt med, men sen är jag fri! Så det lutar åt en go promenad i det fina vädret. Jag kan behöva lufta mig efter denhär 'persen'.


tvättning/städning

Ny vecka, nya äventyr! Denhär veckan är superb, jag jobbar tre dagar och är ledig fyra (heltidsjobbet). Jag har dessutom funderat på att ta ledigt från puben i helgen, men jag har inte bestämt huvida jag vill det eller ej. Jag vill ju vara ledig, men vill också ha pengar! Jäkla dilemma! Jag får fundera vidare tills ikväll.

Jag fick dessutom mitt röstkort idag. Inför EU-valet. jag måste dock erkänna att jag inte har den blekaste om var det valet handlar om. Jag är så oerhört dålig på att sätta mig in i sånt. Jag tycker att det är alldeles för ointressant och kan inte koncentrera mig på att läsa om det! Jag vet att man borde rösta för att göra lite skillnad, men jag orkar helt enkelt inte läsa om det! Höjden av lathet, eller?

Nu är det tvättning som gäller för hela slanten. Egentligen borde jag städat också, men det orkar jag inte. Så det får helt enkelt vänta en dag eller två. Men, fan, jag borde ju gjort det idag! Suck, bara att ta sig i kragen ronniL. Gör jag det idag så är det ju klart, då är veckan ännu friare. Nu jäklar smäller det! Vad hände med att jag inte orkade måntro?

girl-night.

Sådärja, nu är det snart dags att ge sig av. Jag ska hämta Sla och Mellä vid fyra och sen kör vi. Det känns väldigt udda att spendera en Söndag helt utan J. Det brukar ju var våran heliga mysdag/myskväll. Men inte idag inte. Som tur är så hade vi lite tid ihop igår i alla fall. Men idag är det girl-night, som gäller. Nu ska jag 'samla ihop' mig innan avfärd!

dagens agenda.

Underbart väder. Och jag är pigg som en mört. Jag var så jäkla seg igår, så jag gick hem och la mig vid kvart i tolv- tolv-tiden. Så skönt det är att vakna och vara utvilad och pigg! Det händer inte ofta om Söndagarna. Då brukar hela veckans bravader ta ut sin rätt, och man ligger i soffan och slickar såren hela dagen. Men idag blir det inte en sån dag!

Idag är det diverse saker planerade i agendan. Först och främst så ska jag köra till bjärnum för att handla. Jag har tänkt göra mig lite gurka och dippa, och vill dessutom lyxa till det med cheese crunchers (stavning?). Och vill man lyxa till det så får man köra till Bjärnum för det finns inte i Vittsjö. Efter allt körande, handlande och ätande så ska jag nog ut i det vackra vädret och gå en promenad.

Ikväll ska Jag, Sla och (kanske) Mellä till Hässlehåla för att sola, äta och kolla på bio. Vi ska se Änglar och Demoner. Jag är en av de få som inte läst boken, men jag tror att jag kan gilla filmen ändå. Jag har inte ens läst DaVinci Koden, så ute är jag. Jag gillar inte när det blir sånt 'skri', efter böcker och sånt, då avvisar jag det helt och till sist vill jag inte ens ge dem en chans. Nja, udda med så är det!


bild från OLW.

brillorna inköpta!

Nu är shoppingen över och jag har handlat som attan. Och bäst av allt var att jag hittade mina brillor på köpcenret! Så jäkla nice, och det fanns bara ett par kvar. Eftersom jag hittade dom och köpte dom, så var jag 'tvungen' att handa en sarrong designad av Matthew Williamson. Jag införskaffade mig också ett par jeansleggings (gina tricot), två linnen, (gina tricot) och en t-shirt (carlings), så min shopping var lyckad som attan. Speciellt med tanke på att jag fick tag på brillorna! Lycka.

Ikväll ska jag och J i väg och äta på den relativt nyöppnade restaurangen här i Vittsjö. Jag hoppas och har hört att det ska vara väldigt god mat där, så jag längtar redan efter middagen! Antagligen ska vi sammansvärma med Sla efter det och dricka lite öl/vin(?) och ha trevligt. I och för sig har vi alltid trevligt ihop, men jag vill ha lite extra kul idag känner jag! Men nu ska jag göra mig iordning lite och invänta J's hemkomst! Ha-ré

                         
of-to-work dags.

Fredag finally! Okej, nu ta jag i, för denhär veckan har gått fort som attan. Men hur som helst så är det skönt med helg. ikväll blir det jobb på puben för hela slanten, så dyk upp vetja! Imorn ska jag och Sla sticka och shoppa upp våra löner på det nya köpcentret i Malmö, kommer inte ihåg vad det hette. Så det ska bli skoj som attan, att bli fattigare alltså! Plus att jag har kommit på MASSOR som jag 'behöver/vill' ha. Så pengarna lär ryka. Annars är allt bra med mig, btw!

Nu är det; OF TO WORK! Men först lite kel med Irjah och Ella! (Irjah på bilden!)Men vi hörs imorn (hoppas jag), hörrni!

finaste brillorna.

Så jäkla surt! Jag såg precis världens finaste solbrillor. Gjorda av Matthew Williamson(s collection for H&M). Dom var så fina att jag gick in på hemsidan direkt för att shoppa mig ett par, och så var dom slut! Piss! Varför ska jag alltid vara så sent ute? Och varför i helvete har jag inte kollat igenom kollektionen noggrannare? jag gav upp direkt då jag såg alla 'galda-mönster' men ack så dumt gjort! Och jag hittade dessutom en fin scarves, som även den var slutsåld! Skit också!

    

Jag får helt enkelt hålla tillgodo med mina gamla brillor, från ifjol!
Suck, jag ska var snabbare och kolla bättre nästa gång!

sommarbränna.

För första gången på ett par år, så solade jag solarie idag! Skönt och jäkligt nice att bli lite brun. Sla hade nämligen bestämt sig för att testa det, hon har lite svårt för trånga utrymmen, och ville ha med mig.  Så jag var inte sen på att tacka ja! Jag behöver ju också lite färg nu inför sommaren. Plus att det är lättare att ta sig tid till solarie än vad det är att ta sig tid att sola ute. Don't ask me why! Och som vädret har varit idag så går det inte ens att skaffa sig en bränna.


Jag har dessutom beställt fotopapper och bläck(?) till min fotoskrivare. Jag kom nämligen på iförrgår att det var ett tag sedan jag köpte den. jag började dessutom fundera på om den fortfarande gjordes och om materialet till den fanns. Och det var nog tur att jag kom på det, för just KP-108IP (som paketet med allt i heter) fanns nästan ingenstans. Till sist hittade jag dock det på Incklub och beställde därifrån. eftersom jag anade att det skulle vara ännu svårare nästa gång jag vill ha det så passade jag på att köpa 2 (108 foton i varje) paket direkt. Och det var billigare än jag minns det också! Sicken internet shoppare jag blivit!

piggare nu.

Nu har jag sovit, vilat och kollat på tv hela dagen. Jag känner mig piggare och har till och med precis tagit ett litet städryck i köket. Och med städryck menar jag inte allt som är okej och lite trevligt att göra, näe. Jag har nämligen rensat fläkten (ovanför spisen), tagit loss alla 'rutgrejor' från vaskarna och städat under dom osv. Usch, så mycket skit det blir på sånna ställen. Jag måste nog vara lite noggranare med att göra domhär sakerna oftare för, fy, så skitigt där var!

Nu väntar jag på att Sla, Mor och Far ska ringa för promenad. Det ska bli så jäkla nice att prata med någon nu. Speciellt eftersom jag blivit piggare, då lockar inte sömn och tystnad så mycket alls! Det ska dessutom bli skönt att komma ut lite idag. Jag har ju varit inne och möglat hela dagen.soffläget innan idag.

en-liten-lista.

Namn: ronniL
Hårfärg: Brunett
Ögonfärg: Brun/grön/blå (melerade)
Jag är: Sjuk (idag)
Jag har: 2 fiiina mirrar och en underbar pojke, J!
Jag älskar: Mina 3 (J + mirrarna) och min familj. 
Detta behöver jag: Cigg, kärlek och ha kul!
Jag har komplex för: Nja, hela min kropp (dålig ovana) och mitt tunna hår.
Jag doftar: Just nu CK's nya parfym, leftover sedan igår...
Jag är rädd för: Fåglar
Jag gråter för: Att jag är ledsen
Jag skrattar åt: Migsjälv, J och alla som är roliga!
Jag önskar jag hade: En häst? Nja, men en miljon kronor!
Jag hoppas på: Riktigt varm och fin sommar
Jag kommer att: Titta på film innom kort
Jag vill: Väldigt mycket.
Favorit mat: J's kokta fisk med pressad potatis och hummersås! Mumma
Favorit färg: Grön
Favorit djur: Häst och mina mirrar såklart!
Favorit doft: Ny klippt gräs, tändsticksdoften m.m
Favorit plats: Överallt där mina älskade är med mig!
Favorit klädes plagg: Jeans!
Favorit ställning: Allt är 'prefa' med J!
Favorit kroppsdel: På mig är det nog magen?
Jag önskar: Att bli frisk.

Vill ju inte vara sämre än 'alla' andra. Så det var väl dags för en lista eller?

nys uppvankande.

Imorse vaknade jag av att jag nös! Det har aldrig hänt mig innan och var väldigt obehagligt. Innan jag förstod att det var min egen nys som väckt mig så irrade många tankar runt må ni tro. Jag är som sagt mer förkyld idag och fortfarande lika trött, trots min 12 timmars sömn natten tills idag. Jag känner mig dessutom lite klimakterie idag också, men jag börjar tro att det är och har varit feber hela tiden. Inte kan man väl komma i klimakteriet som 23 åring? Näe!

Hur som helst så blir det vila och sömn idag. Jag ska dessutom handla lite gott att äta och hyra en film. Det är nog allt jag orkar med idag. Jag hoppas bara att denhär febern lossar, det är så jäkla jobbigt. jag har ju för tusan inte tid att vara sjuk ju! Så sluta nu.


Aningens ruffsig idag, kan det bero på febern?

klimakteriedag.

Jag somnade med tv:n på klockan nio igår. Sov som ett litet barn heeela natten och vaknade inte förän när klockan ringde vid 05:15. Och likt förbannat var jag lita trött idag som jag var igår. Om inte tröttare till och med. jag har tappat lika många saker idag och har dessutom haft något som jag tror kan påminna om svallningar (i klimakteriet). jag har nämligen svättats och fryst i omgångar. Och det har inte varit nådiga vändningar. Piii, så trist och framförallt jobbigt. Bara det inte är början till feber eller sånt skit. det pallar jag inte!

Idag är det min tv-dag. Både Navy CIS och The Mentalist. Två väldigt bra program. Jag är dock ingen slav efter dom utan klarar mig bra även om jag missar. Men efter denhär klimakteriedagen så är mina tvprogram heliga, inget kan hindra mig! Jag längtar redan efter sängen och läggdags. Jag ska nog till och med ta en tidig läggning idag, så att jag kan se Navy CIS (som börjar 20:00 på TV3) i sängen. Av de bägge programmen gillar jag dock (se bild) mest! Men båda är bra. Jag har fått för mig att jag är en lite polis-serie-gillare/thriller-gillare. Jag tittar nämligen bara på sånt. Som NCIS, The Mentalist, CSI (i alla former som finns) och liknande. Skumt, att jag aldrig tänkt på det tidigare. Har alltid sett migsjälv som en allätare, utan en enda favorit. Men Thriller är tydligen något speciellt för mig. Hah, då hade J fel som trodde att jag gillar romantiska komedier. Näe, du J. Thiller är det. Det är i alla fall vad tvprogrammen jag ser på säger. Dethär med romantisk komedi är nog bara en dagen-efter pryl!  
gurka och dippa.

Nu blir det gurka och dippa. Sittandes i soffan under en filt. Mys på hög nivå! Det är alltid lite synd om mig när jag är såhär trött nämligen. Så slapp är okej idag. Och jag tänker ta tillfället till akt och slappa så mycket jag bara orkar, nu när jag får! Btw, ronniL älskar gurka + dipp!


Mums så gott det ska bli.


panos bikini.

Igår gjorde jag en ny sak, jag beställde en märkesbikini. Varför då? Jo eftersom jag oftast köper märkeskläder överlag så kände jag att det var dags att även skaffa en märkesbikini. Jag har alltid bara köpt billiga bikini's innan. Jag förstår faktiskt inte varför jag inte köpt en i märke tidigare, man kan ju ha en fin och nice bikini ganska länge. så det blir nog inte dyrare än om man köpt en billig i kass kvalité. Hur som helst så var det en Panos Empirio bikini. Och såhär ser den ut. Jäkligt fin eller hur?Utöver min internet-shopping-lycka (bikinin handlades via internet) så är jag väldigt trött idag. Känner mig helt off. Jag har dessutom inget grepp, har tappat typ 895 saker idag. Och varit nära att tappa 5676 utöver dom som verkligen flög i golvet. Näe, inge pigg alls faktiskt. Så nu ska jag vila en liten stund vid och till tv:n's härliga ljud!

liggläge.

Äntligen har jag varit lite igång idag. Jag har precis diskat, vattnat blommor, gjort matlåda och gått ut med soporna. Innan jag gjorde allt detdär så har jag inte gjort ett dugg. eller jo, jag har pantat alla burkar och handlat, men utöver det så har jag i princip haft liggläge hela dagen. Bakis som attan. Och hade det inte varit för att J var hemma idag så hade jag nog legat på soffan hela dagen. Men J tyckte att vi skulle åka till en strand och vila där istället, så det gjorde vi. Mysigt som tusan!

Bilderna från roadtripen igår:   


gullvivor.

(17:11) Nu är jag hemma igen. Och allt har varit precis så trevligt som det brukar. Snart ska jag och J ge oss av upp till Mor och Far för att käka middag. Och då ska jag knäcka första ölen för ikväll. Gött skit! Just nu håller jag på att framkalla lite bilder som jag tog idag och det ska ni veta är drygt som tusan. Visst var det kul dom första tre-fyra gångerna Men nu är det bara tidsförödande känns det som. Men så fort jag är klar med 'printningen' så ska jag lägga upp ett par biler här nedan!

Jag ska ha roligt som attan idag.
Och idag är det en bra ronniL dag, ty jag är nöjd med min look.
Så nu jäklar är det dags att partajja ordentligt. Skoj!Det blev bara en, hinner inte mer!
Datorn är svinseg.


kanintrött.

Uppe med tuppen, trött som en kanin! Somnade inte förän vid tre inatt så jag kommer nog inte hålla länge idag, men jag ska kämpa allt jag kan för att göra det. För det är ju trots allt idag det gäller. Alla ska firas och J är dessutom ledig imorn. Om cirka tjugo minuter så bär det av. Kul!

Gårdagens pubjobb var kul men segt. Inte mycket folk och inget speciellt drag. Det enda häpnansväckande som hände var att alkoholinspektionen kom. Men dom godkände allt och var nöjda. Som tur var så var 'bossen' på plats när dom kom, och det var jag glad för. Jag hade fått panik om jag varit där själv! Men allt blev toppen med Manda på plats!

kass frilla.

Ammen va fan! Varför ska håret vara så jäkla FEL vissa dagar? Vill inte ens går ut. Och kom för tusan inte och säg att; men det är väl inget fel på håret, Ellinor. Du ser ju ut som vanligt. För det gör jag inte! Och det borde väl jag veta. jag har ju trots allt sett migsjälv flest gånger!

Så nu blir det pubjobb, men en kass frilla. Suuug! Så dumt att det ska hända nu, när jag inte hinner tvätta och sånt. Btw, vilka ilandsproblem jag har. Pinsamt ju!

knäcke-middag.

Nu sitter jag här, mellan två jobb/arbetspass. Fredag och allt! Värst av allt är att jag är snortrött. Men det är bara att bita ihop. Jag kan ju sova resten av helgen. Eller näe, imorn är det en tidig start som gäller. Vi ska ge oss av (på roadtripen) vid nio tiden, så jag får väl gå upp vid åtta. Och det mina vänner är tidigt om man jobbar till två inatt! Men det ska bli kul som attan, och sova kan jag göra när jag blir gammal!

Jag har precis ätit det som jag kallar middag idag, två knäckemackor med ost, (stekta)champinjoner, gurka, tomat och citronpeppar på. Citronpeppar har jag på allt! Det är världens godaste krydda. Sla har lärt mig att älska kryddan så mycket som jag gör. Mums, så god den är. Hur som helst så är jag inte hungrig nog att engagera mig mer i mat än så!

Jag har även införskaffat kläder tills festen imorn. Allt var impuls och under stress så vi får se hur det passar. Men jag hoppas på det bästa! Det blev i alla fall, klänning, leggins och en kofta. Blått i olika nyanser. passar allt som det ska så blir jag sommrig som attan! Men jag vet inte hurvida jag ska ha leggingsen(?) jag köpte idag, eller om jag ska ha mina vita. Vilka? Det ser jag nog när det är på!


gröna fingrar.

Snart är det helg, och det innebär roadtrip. Dock inte bara jag och Sla, som det brukar vara, utan hela familjen. Vi firar mormor genom att köra ner till österlen och köra hela 'längan' längst med havet. Hon tycker att det är jätteroligt att åka rundor där. Nu har det till och med gått så långt att det är tradition, dvs det har pågått i 'många' år. Hur som helst så fyller Momo 87 imorn och det är det vi ska fira. Vi ska även passa på att kalasa lite för J och Far på kvällen, ty båda dom fyllde år igår. Så efter roadtripen blir det fest!

Jag har införskaffat två nya växter idag, hade lyckats döda en. Och detta gjorde mig motiverad att plantera om en annan växt, så eftermiddagen idag går i växtens tecken? Det blev i alla fall väldans frächt med dom nya växterna, att jag inte köpt tidigare. Ren lathet tror jag, för det är ju väldigt jobbigt att byta ut. Hah.

J blev jätteglad för presenten. han fick en Lyle and Scott tröja, grå, med långa ärmar. Perfekt till golfen var han första uttalande. Jomenvisst, tänkte jag! Det är alltid kul när man lyckas, och speciellt med J's presenter för han är väldigt kräsen. Men, I did it!

        
Nya blommorna                    Presenten & Ella

Jippy's födelsedag.

Idag är det J's födelsedag (Nej, det är ingen vanlig dag, för det är Jippy's födelsedag, hurra, hurra, hurra...). Så jag har storstädat, tvättat och röjt undan allt. Nu ska jag en snabbis ner till ICA och se om jag kan komma på något gott till honom. Jag är ju väldigt kass på att baka, så kladdkaka kanske? Det ska man ju inte kunna misslyckas med?! Hur som helst är här jättefint, och jag hoppas verkligen att han ser vilket jobb jag lagt ner. Jag gjorde ju faktiskt det till homon. Nu får jag släppa egot ett tag och fundera i kak-väg istället. Vad fan ska jag göra, hjälp mig!


En cirka, tre år gammal bild från Storasysters tvåa (vid sjön).

lyssnar inte/hör inte.

(ca. 01:45) Vill föra samtal.
Men lyssna, hur fungerar det med det?

- Va sent du kommer!
- Aaaa
- Vann du?
- Ammen stäng fönstret!
- Vann du? (utan att resa sig. döv.)
- Va fan, är fläkten också igång? Jag fryser ju ihjäl.
- Ah, skit samma! (somnar om i ovisshet om samtalet) 


börjar knappa.

(16:26) trött och något förkyld ronniL intar position framför datorn.
Hon börjar knappa, sakta med säkert.
Vad ska hon skriva om måntro?
Det få vi se här nedan.


Precis som igår var jag arg idag också. Men det sköna är att jag tappar ilskan helt så fort jag lämnar jobbet. Jag låter inte det nå mig alls! Jäklar vad gött om man kunde gjort så med allt som är lite jobbigt. Men tyvärr så går ju inte det. jag tror faktiskt att anledningen till att jag kan släppa det är; jag har aldrig haft mycket till övers för personen i fråga. Därav blir det skönt, på något vis, att slippa prata mer med personen. Dessutom är jag helt säker på att hon har så jävla fel, och det gör att jag skiter i det ännu mer. Det är hennes larv, inte mitt. Sug på den! Hah.

Lite pictures idag också kanske.
Jag hade faktiskt tänkt ta några som jag glömde lägga upp.
Fra' helgen:

    


sjiiit-rolig.

Jag glömde ju föresten en sjiiit-rolig sak! Jag hade tok kul på puben i Fredags, trots tröttheten från valborg. Men det var en perfekt jobbekväll som avslutades med ett par öl dans och många flin! Tjäna pengar och ha massa skoj på samma gång, en jädra bonus! Och det kom så spontant, inget jag hade anat innan  på kvällen.
Tack allihopa för fredags-kvällen/natten! ♥

jädra hök.

Efter en arg och jäkligt utpumpande dag på jobbet sitter jag nu här. Fortfarande en aning arg, men dock inte alls på samma nivå som jag varit på jobbet. Jäkla piss! Fy så irriterad jag är på hela situationen där. Vad jag än gör så kollas det upp och skulle jag råka göra samma i två dagar i sträck så blir det liv. Jädra hök! Näe, jag ska fan inte lägga ner mer energi på dig nu, du är fan INTE värd det. Du är ju inget mer än mig, jo i och för sig du är äldre och borde veta lite bättre! Men icke.  Aja, nog babblat om sånna struntsaker!

Jag har en fundering på att städa lite härhemma, men jag tror att jag väljer att hålla det på funderingsstadiet. jag pallar helt enkelt inte, och smutsen är ju kvar imorn. Så jag tror att det blir klassikern O'boy och lite tv. En oslagbar kombination! Och självklart så ska mirrarna sitta med och mysa. Nja, låter väl som en jädra soffpotatis nu. seg igår och likadant idag. Så är det ibland! 

Kasst inlägg, men en uttömning av skit i alla fall. Jag hoppas att det blir bättre imorn eller senare. Sorry ändå! 


sömn och film.

Nu har jag sovit lite mer och kollat på film med Sla. Jag är dock lika trött som innan men hoppas på att en lur till kan ordna upp allt. Filmen var väldigt bra, till och med så bra att jag inte somnade en enda gång. Fool's gold heter den och den handlade om ett par som letade skatter. Jag orkar inte riktigt skriva ner någon sammanfattning om den nu. Men jag rekomenderar den!

Nu är det snart dags för mig att göra lite vettiheter. Jag ska balnd annat diska, städa lite, göra matlåda och vattna blommor. Jag vet bara inte hur jag ska förmå migsjälv att orka det! Hjälp? Så trött man kan vara då, det är helt absurt med tanke på hur mycket jag har sovit! Nu får jag helt enkelt bara ta mig i kragen!


Ett reklaminslag som jag och Sla skapade 30/4
(det gick dock inte att dricka såhär, 'hålet' i burken var på fel sida!)

tolv till tolv.

Hur kommer man då igen efter ett inlägg som det nedan då? Nja det fungerar inte riktigt. Jag försökte med en tolvtimmarsömn, men känner mig rentav tröttare nu. Anar en förkylning. Så det går bara utför för mig. Ni trodde nog att jag bara var känslig eller arg igår eller?! Men så var inte fallet. Näe jag ska helt enkelt lägga mig och sova lite mer, känner mig yr nu! Krya!

trötthetstecken.

piii, så bajs!
jädrigt dåligt uttalande, men så är det.
Trött, virrig och inte bra!
Idag är jag inte på humör och verkligen inte positiv. Slut!


jungfrutur.

Valborgsmässoaftorn blev en bra dag. Jag och Sla gick, som vi planerat, runt sjön. Efter det så gjorde jag mig i ordning för att åka jungfrutur, med Matti's flotte. En väldigt trevlig tur med hög mysfaktor, men det var svinkallt. Jag och Alle (J's syster) gick därför av tidiggare, jag behövde byta om och ha sällskap under tiden! Sånt behöver man efter ett par öl. Heh. När vi väl kom hem till Matti igen efter ombytet, så grillade vi i hans kåta(?), som är en liten grillhydda (världens sjukaste namn, btw) Vi hade mat till ett helt kompani och alla åt som hästar, eller i alla fall jag!

Grillningen gick i sin tur över till bara öldrickning och snart gick alla upp i huset för att få upp ångan. Där drack vi mer öl, lyssnade på musik och snackade. Jag var dock trött ganska tidig, som vanligt. Så jag drog mig hem endast en halvtimme efter J. Och han gick tidigt pga jobb idag. Men hela kvällen var trevlig och väldigt gemytlig, tackar tackar för en trevlig afton Matti! Och nu lite pictures;   

Visst ÄR jag rock n' roll (på bilden)!